Egy család emlékezete - Szeretet és összetartozás

II. Hatvany Kultúrzsongás Fesztivál

A hatvani Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény a felvidéki Jánok Község Önkormányzatával közösen még 2019-ben elnyerte a Via Carpatia Kisprojekt Alapjának támogatását. (Azonosítószám: FMP-E/1901/4.1/011)

Az Egy cslád emlékezete - Szeretet és összetartozás című projekt keretein belül július 24-én, szombaton, II. Hatvany Kultúrzsongás Fesztivál címmel rendezvényre kerül sor a Hatvany Lajos Múzeumban.

Az esemény a pályázathoz kötődő, Jánok települést és a jánoki Sziklay családot bemutató kiállítás megnyitójával indul, 17 órakor.

18 órától az udvaron készülünk változatos programsorozattal: A jánoki Képes Lóránt mond palóc népmeséket, Szabó-Sári Anikó Sziklay Szeréna költőnő megzenésített verseit adja elő, az estét pedig két koncert zárja. Fellép Szabó Krisztina énekművész és tanítványai (Székely Zsófia, Varga Gerda, Rácz Patrik, ifj. Szajkó Nándor), illetve Albunovics Milán és barátai, a Talléros Zenekar közreműködésével. Albunovics Milán és Albunovics-Besze Zsófia táncos szólistákként is szerepelnek.

Mindenkit szeretettel várunk!