Korábbi kiállításaink

Protokoll és Diplomácia kiállítás Hatvanban

A protokoll eredeti értelmében a rendet, rendszert jelentette a régi irattárakban, majd az elnevezés a nemzetközi kapcsolatok szférájában honosodott meg. Napjainkban, mikor sokan szétesőnek érzik világunkat, jó látni, hogy létezik az életnek egy olyan területe, ahol a mai napig a rend uralkodik.

Miközben a látogató végigvonul a vörös szőnyegen, megismerheti a protokoll különböző szakterületeit. Látható például katonai protokoll, államfői protokoll és a vendéglátás protokollja. A fotók, kitüntetések és a szemet gyönyörködtető bútorok különleges légkört teremtenek. A vendéglátás protokollja szekcióját ülésrend és királyi teríték teszi teljessé. A kiállításban protokollajándékok is megjelennek mint például herendi és meisseni porcelánok. A tárlaton látható még fővárosi protokoll, egyházi protokoll és történelmünk máig élő része, a főúri protokoll, a Batthyány és Széchenyi családok relikviáival. Végül a televíziós közvetítésekből már ismert sport protokollt mutatjuk be, dobogóval, érmekkel és egyéb tárgyakkal, amelyek a sportrajongó látogatók számára igazi látványosságot jelentenek.

A Protokoll és Diplomácia című vándorkiállítás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársai és a Nemzetközi Protokollszövetség szakemberei által született meg. A vándorkiállítást 2021. július 19-től kiegészíti egy, a Hatvany Lajos Múzeum munkatársai által rendezett kísérőkiállítás, amely a hatvani protokoll múltjából és jelenéből villant fel tartalmi és tárgyi elemeket, mert egy városnak is lehet protokollja, és testvérvárosi kapcsolatrendszere révén „kisdiplomáciája”.

A kiállítás az első vidéki helyszínen itt, Hatvanban látogatható 2021. június 26-tól 2021. szeptember végéig.

Protokoll-_Hossó_N._2021-10-05_6.JPGProtokoll-_Hossó_N._2021-10-05_9.JPGProtokoll-_Hossó_N._2021-10-05_2.JPGProtokoll-_Hossó_N._2021-10-05_7.JPGProtokoll-_Hossó_N._2021-10-05_20.JPGProtokoll-_Hossó_N._2021-10-05_17.JPGkurátori.jpg2.jpgNévtelen_terv_5.pngNévtelen_terv_12.pngNévtelen_terv_9.pngNévtelen_terv_10.pngNévtelen_terv_4.pngNévtelen_terv.pngNévtelen_terv_6.pngNévtelen_terv_8.pngNévtelen_terv_1.pngNévtelen_terv_11.pngNévtelen_terv_7.pngNévtelen_terv_3.pngNévtelen_terv_2.png

Albums